Лефкада

  1. Home
  2. Лефкада

Магијата на тиркизното море и 
белиот песок

Лефкада, автентичен остров на Јонскиот Архипелаг кој уште се нарекува нарекува сино-бел остров поради чистото море кое ги менува во текот на денот сите нијанси на сината боја и белите карпи и песок. Познат е по волшебната природа, рајските песочни плажи и богатата културна-историска традиција. Токму овие карактеристики го прават атрактивна и достапна туристичка дестинација секое лето. Островот е споен со копното со висечки мост. Најголемо населено место е истоимениот град Лефкада, а едно од најпосетуваните места е Василики.

Василики се наоѓа на јужната страна од островот, поради што е најпосетуван туристички град, 37 km југозападно од градот Лефкада. Класично, грчко, рибарско село опкружено со недогледни песочни плажи, кристално бистра вода со плитки и длабоки делови, погодни за сечиј вкус. Во долината на Василики постојат мнозинство на антички згради кои веројатно припаѓаат на античкиот град. Стрмните падини кои ги опкружуваат населбата и околните плажи обезбедуваат дополнително чувство на релаксација и можност за бројни активности (јавање, планински велосипедизам, планинарење).

No results found.
Menu

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'monsterinsights_tracking_script' not found or invalid function name in /home/customer/www/ekstrabus.com.mk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287