Неа Флогита

Туристичка Агенција Екстра Бус

Прекрасен одмор на Халкидики

Неа Флогита е преубаво место кое се наоѓа непосредно до Неа Мудања, на источната страна од полуостровот Касандра (првиот крак од Халкидики). Се работи за исклучително мирно туристичко место, идеално за сите кои сакаат потполна релаксација за време на летниот одмор. Неа Флогита е позната по долгата песочна плажа и бројните патеки идеални за луѓето кои сакаат да шетаат. На самата плажа, се лоцирани повеќе традиционални таверни, барови и ресторани кои ќе ги задоволат сите вкусови, а локалниот пазар изобилува со свежи производи во секоја сезона. Местото е прекрасно, има прекрасно шеталиште и бич барови, многу е блиску до Солун (само 20 км), веднаш после неа Каликратија.

Menu