Велигден во Кавала

Туристичка Агенција Екстра Бус
Локација

Кавала, Грција

Датум

17 април 2020 – 19 април 2020

Контакт

043 420 020 / 072 230 200 / booking@ekstrabus.com

КАВАЛА -ДРАМА – АЛИСТРИ –АГИТИС

1ден. 17.04.2020(петок) Скопје- Велес-Кавадарци – Неготино -Кавала

Поаѓање на групата во раните утрински часови. Се упатуваме кон Грција со попатни паузи.

Пристигнување во Кавала или како што е уште познат како грчкото Монте Карло според архитектурата на градот. Град во кој се родени Мехмед Паша кој е основач на новата Египетска Држава. Посета на тврдината, Имаретот изграден во 1817г врвот на муслиманската архитектурата, споменик куќата на Мехмед Паша како и симболот на Кавала – Аквадуктот изграден од Сулејман Величествениот. Можност за посета на музејот на тутун.

Слободно време за кафе пауза и шопинг по тесните улички на Кавала.

Ноќевање.

2 ден 18.04.2020( сабота)

По појадокот предлагаме факултативна посета на Драма и пештерите Алистрати и Агитис.

Пештерата Алистрати е најголемата пештера на Балканот долга 3км и стара 2 милони години, која обилува со фасцинантни фигури од сталактити и сталагмити. Патувањето продолжува кон Пештерата на реката Агитис. Пештера која изобилува со фасцинатни фигури од сталактити и сталагмити кој се пропратени од реката Агитис. Враќање во Кавала (можност за таверна), ноќевање.

3 ден 19.04.2020 (недела)

По појадокот одјавување од хотелот. Можност за индивидуална прошетка низ Кавала. Враќање во Македонија во вечерните часови.

Цена на аражманот со уплатадо 31.03.2020 – 4.900 денари

Редовна цена 5.300 денари

Во цената е вклучено:

автобуски превоз на дадената релација

2 ноќевања со појадок во хотел со 3* во Кавала,

организиран разглед на Кавала,

организација и придружник на патувањето.

 

Во цената не е вклучено:

Задолжително патничко осигурување,

Целодневен излет до Драма , пештерата Алистрати и пештерата Агитис со вклучени влезници 30 евра (минимум 20 патници),

влезници за културно историски споменици.

Важност на пасошот да е најмалку 90 дена од денот на завршување на патувањето и е одговорност на самиот патник.

Форма за резервација

Можеби ќе те интересира

Menu